Prvi tjedan u listopadu se tradicionalno obilježava u cijelom svijetu kao „Dječji tjedan“ s ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih subjekata zaštite koji brinu o djeci…

U razdoblju od 3. do 9. listopada Centar za socijalni rad Novi Travnik će nizom aktivnosti obilježiti “Dječji tjedan“, jedna od tih manifestacija je lutkarska predstava “Pinokio“ koju je u srijedu izvelo amatersko pozorište ART iz Bugojna pred mnoštvom djece uzrasta od 5-8 godina.

Dječji tjedan je prilika da kroz dodatne aktivnosti ukažemo na važnost prepoznavanja najboljeg interesa svakog djeteta u cilju adekvatnog reagiranja. Dobrobit djece nije samo obveza već i odgovornost odraslih koju imamo svi, kako u kući tako i na ulici, u školi, lokalnoj zajednici, kazala je za Drukčiji radio Mirjana Mehičić ravnateljica Centra Za Socijalni Rad Novi Travnik.

Kako nam je kazala Mehičić, Centar je posjetio djecu bez roditeljskog staranja, djecu s posebnim potrebama, kao i djecu koja su oboljela od teških i neizlječivih bolesti, te školu u Donjim Pećinama, s cljem ukazivanja na potrebu poboljšanja položaja djece iz ranjivih kategorija.