Miran dan u Stocu, nema zabilježenih kršenja izborne šutnje

0
696

U 7 sati počela je izborna šutnja pred sutrašnje ponovljene izbore na načelnika opštine Stolac, i trajat će do zatvaranja biračkih mjesta, sutra u 19 sati.

Dan pred izbore u Stocu kontaktirali smo Drija Jovanovića, direktora koalicije nevladinih organizacija za praćenje izbora Pod lupom, koji nam je kazao da danas nije zabilježen niti jedan slučaj kršenja izborne šutnje.

“Koliko ja znam do sada nije. Čuo sam se sa kolegama, ništa nije prijavljeno izuzev ovih ranijih političkih tenzija”, kazao je za N1.

Istu informaciju je potvrdila i glasnogovornica CIK-a BiH, Maksida Pirić koja nema informacija ni o kakvom remećenju izborne šutnje u Stocu.

Jučer je za N1 govorio Jozo Matić, zamjenski predsjednik Opštinske izborne komisije Stolac, koji je kazao da je tehnički sve spremno za održavanje ponovoljenih izbora u ovoj bh. opštini.

Ukupno 11 hiljada i 404 birača odlučivat će između dva kandidata. Iz CIK-a BiH saopštili su da je 14 političkih subjekata kandidovalo 68 lica za Opštinsko vijeće. Sve izborne pripreme su pri kraju, a sigurnost je podignuta na najviši nivo.

CIK je povodom ovih izbora donio posebnu instrukciju da ih nadgleda i kontroliše 25 njihovih službenika.