Melisa i Valentina na konjima defilirale kroz Tuzlu

0
1167

Tradicionalno maj mjesec obilježava svečani ispraćaj maturanata osnovnih i srednjih škola na području grada Tuzla.

Ispraćaj maturanata Osnovne škole Tušanj bio je posebniji i neobičniji od svih drugih. Razlog zbog kojeg su svi prisutni bili iznenađeni ali i oduševljeni prizorom je dolazak maturnatice Melise Skokić, koja je skupa sa drugaricom Valentinom Drolc jašući konje “Janu i Doganu”, stigla ispred hotela Mellain, piše Tuzlanski.ba.

Iako izuzetno mlade Melisa i Valentina su sa dosta iskustva i u konjičkoj opremi jahale konje, što cjelokupnom prizoru davalo posebnu draž.

Ljubav prema konjima traje pune tri godine, Melisa ih je posebno zavoljela i skupa smo članovi KK Vranac Tuzla. Izrazila je želju da je na matursko veče isprate upravo njeni ljubimci, a kao i svaki otac, tu sam da ispunim želju svojoj kćerki koja je skupa sa prijateljicom Valentinom večeras jahala ulicama Tuzle i kako sam uspio da vidim izmamile su brojne osmijehe na licima naših sugrađana. Zahvalio bi se konjičkom klubu Vranac, obzirom da su nam izašli u susret i Melisi ispunili veliku želju, za Tuzlanski.ba rekao je Almir Skokić, otac mlade maturantice.

Izvor: Tuzlanski.ba

Konji su iz konjičkog kluba Vranac Tuzla , članovi Ergele Vranac učestvovali su na brojnim manifestacija gdje su sa svojim izabranim jahačima i konjima ne rijetko osvajali priznanja u pogledu opremljenosti obučenosti jahača, i kvaliteta konja koje posjeduju.

Mladi maturanti okupljeni ispred hotela nisu krili raspoloženje na licima, fotografisali su se sa konjma, a slavlje je nastavljeno u Hotelu Mellain. Ispraćaj Maturanata Osnovne škole “Tušanj” ostat će upamćeno po ovom neobičnom i simpatičnom prizoru koji je oduševio sve prisutne.