Naravno da želimo biti prvaci, ali nemam problema da to postane Rijeka. Pa možda napravimo čudo u Europskoj ligi, izborimo proljeće… Imamo viziju, mlade igrače…

Dinamo je nedavno na sjednici Izvršnog odbora odlučio produljiti ugovor Ivajlu Petevu prije nego što je proljetni dio sezone uopće počeo, a vrhuška kluba na opće je čuđenje poručila:

Naslov prvaka nije imperativ!”

Dakako, ne čudi da isti stav (koji više izgleda kao skidanje pritiska s leđa mladih igrača nego kao istina) nudi i savjetnik kluba Zdravko Mamić. Koji je za Sportske novosti rekao:

“Zaista nemam nikakvih problema s tim da Rijeka ove godine osvoji naslov prvaka!”

“Naravno, ne znači da smo se mi predali, odnosno da ćemo se predati. Naravno da želimo osvojiti naslov, ali naslov se može osvojiti jedino na terenu. Činjenica je da Rijeka ima šest bodova prednosti, da pobjednički maršira, nisu Riječani izgubili 57 utakmica zaredom. Ne ovisi samo o nama. Činjenica jest da do kraja HNL-a još ima 15 utakmica, da ćemo se s njima još dva puta sudariti u prvenstvu, možda i u Kupu… Možda se do zadnja dva kola neće znati tko će uzeti naslov.”

zdravko mamic dinamo zagreb

“Potpisali smo s Petevom trogodišnji ugovor, doveli smo sportskog direktora Romea Jozaka na više godina, gotovo sve igrače smo vezali višegodišnjim ugovorima. Sve je to plod vizije. U toj viziji dugoročno ne možemo pogriješiti. Samo je pitanje hoćemo li ove sezone osvojiti naslov prvaka i igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, proći ili ne, odnosno hoćemo li biti drugi, pa igrati u kvalifikacijama za Europsku ligu. Pa možda onda napravimo čudo u Europskoj ligi, osvojimo više bodova, možda konačno uđemo u europsko proljeće nakon gotovo 50 godina. Raznorazni su scenariji…”

“Ne možeš ništa napraviti na silu. Koliko znam, Dinamo je do sada u prvenstvu osvojio više bodova nego u bilo kojoj sezoni do sada. Ali Rijeka je osvojila šest više. Što, da se ubijemo? Ljudi s Rujevice su napravili kemiju, dobru momčad, imaju trenera s kontinuitetom i sad je sve kulminiralo.”

“Rijeka je dobra, to je činjenica. Ali priča koju mi pričamo o Dinamu je priča o viziji. Vidite koliko mladih igrača imamo, od 18 do 20 godina… Ćorić, Benković, Gojak, Olmo, Knežević, Moro, Sosa, nešto su stariji Hodžić, Henriquez i Guilherme… Nije se to ništa slučajno dogodilo u Dinamu. Što mislite da mi nismo mogli kupiti još igrača u prijelaznom roku? Da smo htjeli pošto-poto biti prvi, mogli smo kupiti Eduarda da Silvu, Jelavića i još trojicu iskusnih. To je istina, valjda ne sumnjate.”