Lino višebojac u trećoj sezoni posjetit će deset bh. škola

0
1238

Sarajevo, 02.02.2016. – Treća sezona sportskog natjecanja Lino višebojac započet će 10. februara/veljače u OŠ „Ivan Mažuranić“, a Tomislavgrad će i ove godine biti prvi domaćin na Lino turneji. Najradosnija turneja i ove godine obuhvatit će 10 škola, u isto toliko gradova Bosne i Hercegovine.

Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te osam županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, te uz medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se treću godinu za redom realizira u BiH.

Lino visebojac1

Projektom Lino višebojac u BiH tijekom prethodne dvije godine obuhvaćeno je više od 14.500 učenika i učenica, zajedno sa nastavnim osobljem, uz sudjelovanje velikog broja poznatih bosanskohercegovačkih sportaša i sportašica koji su bodrili sudionike. Dječaci i djevojčice pobjednici iz svih škola su, u pratnji svojih nastavnika i pedagoga, bili specijalni gosti velikog finala sezone 2015. godine, u Velikoj, a 2016. su sudjelovali na finalu u Koprivnici. Ove će godine najuspješniji natjecatelji u BiH dobiti specijalne nagrade, a tri najuspješnije škole u ukupnom porjetku, osvojit će novčane nagrade.

 

Lino višebojac je projekat čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, ali i promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva. Učenice i učenici imat će priliku za natjecanje u osam disciplina: u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo.

Lino visebojac2

Lino višebojac nakon Tomislavgrada odlazi u: Odžak, Tuzlu, Posušje, Konjic, Cazin, Grude, Bunu, Kakanj i Prijedor.

Podravka će, i ove godine, zajedno sa Sportskim novostima u okviru projekta Lino višebojac u svaku od škola dovesti neke od poznatih sportaša koji su potekli iz lokalnih zajednica kako bi se družili s učenicima i djelovali sportski i motivirajuće na njih. S mališanima su se tako prethodne dvije sezone družili: Damir Džumhur, Bulend Biščević, Almir Turković, Stevan Janković, Milan Đukić, Nikola Prce, Krešimir Kordić, Damir Beljo, Stipe Žunić, Larisa Cerić, Zvonimir Kožulj, Ivan Krstanović, Ana Zaninović, Jozo Špikić, Bjanka Bajer, Edis Subašić, Mujo Mujagić, Adnan Zečirević, Suad Balić, Adna Kujundžić, Suada Menzil, Adis Nurković, Amina Kahrimanović, Alen Ovčina, Dajana Kešina, Zajko Zeba, Emir Čerkezović, Adi Sarajlić, Ilijana Dugandžić, Nikola Matić, Dario Jelčić, Josip Jelčić, Siniša i Žarko Kisić, Samir Lerić, Ali Demić, Adnan Bobić, Ivona Ćavar, Vedran Princ, Ivan Karačić, Srđan Mijatović, Dejan Šešić, Mahir Karić, Marin Popović, Kanita Bilić, Razija Mujanović, Emir Halimić, Amel Mekić, Arijana Jaha i Mirsad Fazlagić.

Kompanija Podravka BiH posluje već 25 godina i aktivno sudjeluje u projektima lokalnih zajednica. Najveći dio svojih društveno odgovornih aktivnosti Podravka je fokusirala na djecu pa je i realiziranje Lino višebojca, koji je u Hrvatskoj aktuelan već više od 10 godina, jedan od najznačajnijih  projekata koji ova kompanija realizira.