Liječnici ipak neće u generalni štrajk?

0
759

USKORO POČINJU PREGOVORI

Federalno ministarstvo zdravstva nije pregovaračka strana, mi samo koordiniramo pregovore Sindikata sa županijama. Očekujemo da će pregovori uskoro početi – rekao je ministar Mandić

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić potpisao je suglasnost na Protokol za vođenje pregovora o kolektivnom ugovoru između županijskih vlada i predstavnika Sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH.

Suglasnost će biti upućena vladama pet županija koje su izrazile spremnost da pregovaraju s tim Sindikatom, te se očekuje da bi pregovori trebali početi u narednih desetak dana, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Federalnom ministarstvu zdravstva.

– Federalno ministarstvo zdravstva nije pregovaračka strana, mi samo koordiniramo pregovore Sindikata sa županijama. Očekujemo da će pregovori uskoro početi – rekao je ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić, prenosi Faktor.

Podsjećamo, iz Sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH najavili su generalni štrajk idućeg mjeseca ukoliko ne započnu pregovori sa kantonalnim vladama o kolektivnom ugovoru.