Lendrić: Žalim zbog ispada, ali nakon 30 golova nisam zaslužio da mi psuju “ustašku majku”

0
1382

NAJBOLJI STRIJELAC

Lendrić je postigao jedan od dva pogotka protiv Radnika u pobjedi 2:1, a iza njega je sezona u kojoj je upisao 20 pogodaka i tri asistencije. U Premijer ligi je postigao 19 golova i sezonu je završio kao prvi strijelac. Ipak, rastanak sa Željezničarom nije bio lijep, jer je s terena ispraćen zvižducima i gnusnim uvredama. Ipak, zbog svoje reakcije se izvinio.

“Prije svega, izvinjavam se svima za moj jučerašnji ispad, žao mi je zbog toga. Međutim, s druge strane, nisam zaslužio da me vrijeđaju nakon 50 utakmica i 30 golova. Nekolicina navijača me je uspjela isprovocirati jer su mi tokom cijele utakmice psovali ustašku majku. Neka se zapitaju jesam li to zaslužio”, izjavio je Lendrić.

Njemu je utakmica protiv Radnika bila posljednja u dresu Željezničara pa se odlučio zahvaliti saigračima i pravim navijačima. Sa sobom nosi nagradu za najboljeg strijelca.

“Odigrao sam posljednju utakmicu za Želju, ponosan sam na sebe i svoje saigrače. Hvala svima, posebno njima, zajedno smo napravili ove rezultate. Prvi sam strijelac, to bez svojih saigrača ne bih mogao ostvariti. Hvala i navijačima koji su nas bodrili tokom cijele sezone pa i kad je bilo najteže”, rekao je sada već bivši napadač Plavih.

Jasno je da će karijeru nastaviti u drugoj sredini, a tokom zime je imao ponudu iz Kine koju je odbio kako bi ostao na Grbavici.

“Što se tiče novog kluba, zasad nemam šta reći, sve će se znati na vrijeme”, završio je Lendrić.