Legendarni Miroslav Ćiro Blažević danas je proslavio svoj 82. rođendan.

Ćiro je  dobio milione čestitki, a svakako jedna od najdražih stigla je iz rodnog Travnika.  Naime, na sastanku Uprave NK Travnik na kojem su prisustvovali Premijer Vlade SBK/KSB Tahir Lendo, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, predsjednik kluba Asim Fazlić, direktor kluba Midhat Sarajčić, članovi Uprave Nihad Selimović, Husein Eminović, dr. Midhat Asotić i novi član Uprave Alem Lolić, dogovoreno je da Ćiro Blažević bude proglašen za počasnog predsjednika Kluba. Predlagač ove ideje, Alem Lolić, je na istom sastanku zamolio načelnika Hadžiemrića da u ime Travničana kontaktira popularnog Ćiru na njegov rođendan i upozna ga s prijedlogom da postane počasni predsjednik Vezira.

Načelnik općine Travnik je danas razgovarao s Ćirom koji je s oduševljenjem prihvatio ulogu počasnog predsjednika i zahvalio se svim Travničanima na najljepšem rođendanskom poklonu. U narednom periodu, delegacija NK Travnik će otputovati u Hrvatsku gdje će se sastati s nekadašnjim selektorom naše reprezentacije i uručiti mu zahvalnicu, priznanje, doživotnu člansku karticu i mjesto na VIP tribini stadiona Pirota pod njegovim imenom.

Kako saznajemo, Travničani ove godine imaju velike planove i iznenađenja za navijače i sve simpatizere kluba. Planovi se odnose na marketing, infrastrukturu, bolju funkcionalnost kluba te plasman u Premijer ligu. Početkom mjeseca je pokrenuta zvanična Facebook stranica kluba koja već ima preko 5000 fanova. Stranicu prate YouTube kanal, Instagram, twitter a uskoro i zvanična web stranica s fan shopom i online trgovinom.