Zamjenica predsjedateja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto Predstavničkog doma izjavila je novinarima da je održavanje sjednice bez legitimnih predstavnika jednog naroda najmanje što treba Bosni i Hercegovini u ovom trenutku.

Kaže da je njen prijedlog bio, zajedno s predsjedateljem Šefikom Džaferovićem, da se današnja sjednica Zastupničkog doma odgodi.

– Nadam se da će se stvoriti pretpostavke i ambijent da normalno radimo i funkcioniramo u interesu naroda i građana BiH – navela je Krišto.

Ističe da je suština u tome da ne treba ignorirati volju jednog naroda, bez obzira na to o kome se radi, da li su to predstavnici bošnjačkog, hrvatskog ili srpskog naroda.

Sjednica Predstavničkog doma državnog parlamenta, koja je trebala biti održana danas, odgođena je za 7. ožujka  jer joj od 14 zastupnika iz RS-a nije prisustvovalo njih 13.

Zastupnici  stranaka iz RS-a jučer su najavli da neće prisustvovati sjednici Doma nakon što nije prihvaćen zahtjev zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Mladena Bosića da se sjednica zakazana za danas prolongira dok ne bude donesena službena odluka o (ne)pokretanju zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Dnevnik.ba