KRENULA AKCIJA KOSOVO I FINSKA: Vatreni ogradili prvi trening

0
645

KVALIFIKACIJE ZA SP

ČAČIĆ UOČI KOSOVA I FINSKE STRAHUJE SAMO OD JEDNE STVARI: ‘To je veliki problem’

Hrvatski izbornik Ante Čačić prokomentirao je u razgovoru za HRT nadolazeće susrete s Kosovom i Finskom u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Čačić

“Utakmica s Finskom pokazala je da Kosovo, iako se okupiloneposredno prije utakmice, ima solidan roster igrača, igraju s velikom energijom, a sad će igrati prvu službenu utakmicu pred svojim gledateljima i sigurno je da će ta utakmica za nas biti jako zahtjevna”, rekao je Čačić.

Stadion je rasprodan. Dolaze i hrvatski navijači. To vas veseli?

“Naravno da nas veseli huk s tribina. Vidjeti kockasti dres na tribinama puno znači našim igračima i svima nama. Vjerujem da će navijači biti saveznik našim igračima u želji da učinimo sve i dođemo do pobjede”, kazao je izbornik pa se okrenuo Finskoj.

“Usredotočili smo se na Kosovo, treba vidjeti kako će završiti ova prva utakmica, na koje igrače ćemo moći računati. U obje utakmice želimo puni bodovni plijen”, rekao je Čačić

S dvadesetak stupnjeva s juga Europe idete na krajnji sjever gdje se može očekivati temperatura blizu nule. Plaši li vas to?

“Malo iznad nule navodno, ali dobro, sad ste me malo prestrašili. Iz tog razloga smo se odlučili odmah poslije utakmice ići za Finsku. Odlučili smo u petak odletjeti u Tampere. Nadam se da ćemo se u dva dana do utakmice uspjeti aklimatizirati”, prokomentirao je Čačić problemu znatno hladnijeg vremena koje ih čeka u Finskoj.

Javnost očekuje 6 bodova?

“Hrvatska nema pravo odstupiti niti u jednoj utakmici. Želimo na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ovo su dvije važne utakmice, šest bodova je u igri, budemo li dovoljno angažirani i koncentrirani siguran sam da ćemo uspjeti”, zaključio je Čačić.