Kraj za Čilića u Melbourneu, u četiri seta bolji Daniel Evans

0
792

Marin Čilić nije dobro početo 2017. godinu. Nakon što je u Chennaiju izletio već u svom prvom pojavljivanju na terenu, u Melbourneu je prošao prvo, ali zapeo u drugom kolu gdje ga je svladao Daniel Evans…

Slovak Kovalik u Chennaiju je pokazao da je Marin Čilić još dosta daleko od prave forme. U Melbourne je doputovao nadajući se boljem nastupu, ali niti tu nije briljirao. Uspio je okrenuti dvoboj protiv Poljaka Janowicza koji se poslije dosta problema vraća vrhunskom tenisu, a onda je izgubio od Daniela Evansa.

Drugi britanski igrač nije loš, talentiran je i neugodan, ali Čilić kao igrač iz Top 10 svjetskog tenisa mora takve protivnike pobjeđivati. U Melbourneu je previše griješio i Evans je u konačnici iskoristio te poklone.

Samo u početku meča Marin je potvrđivao status favorita i imao prednost. Poveo je odmah s 3:0, do kraja seta uspješno je održavao prednost, a onda su stvari počele izmicati kontroli.

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:3, mao je u prvom gemu drugog seta 15:40, ali nije iskoristio tu priliku da bi izgubio servis u petom gemu. Srećom odmah se vratio, imao još četiri break lopte do kraja seta, no sve ih je propustio i gubitkom servisa kod 6:5 izgubio set.

Osvojeni set podignuo je Evansu samopouzdanje i britanski Davis Cup reprezentativac zaigrao je još bolje i stigao do prednosti i u trećem setu. Marin je imao još jedan loš gem, Evans mu je oduzeo servis i pobjegao na 4:1. Mirno je odradio set do kraja te stavio Čilića u probleme.

U drugom gemu četvrtog seta Čilić je propustio čak osam break prilika, nakon toga igrači su razmijenili breakove da bi Marin ponovno bio dekoncentriran i izgubio servis i u petom gemu poslije čega više nije zaprijetio.

Evans je napravio još jedan break kada je Čilić servirao za ostanak u meču te je izborio prolaz u treće kolo.

Prvi hrvatski reket završio je meč s čak 69 neprisiljenih pogrešaka, 14 više nego winnera i lošom realizacijom break prilika 3/19. Pogodio je 14 as servisa uz 70 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa koji je bio na 57 posto.

Evansa u drugom kolu očekuje dvoboj protiv boljeg iz meča između Bernarda Tomića i Victora Estrelle.

Australian Open, drugo kolo:
Daniel Evans (Velika Britanija) – Marin Čilić (Hrvatska, 7) 3:6, 7:5, 6:3, 6:3

http://2017.ausopen.com/en_AU/news/media/5286759490001.html