Kod Vitežanina pronađen speed

0
1252

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela, a radi se o 1 teškoj krađi, 1 oštećenje tuđe stvari, 1 teške tjelesne povrede, 1 nasilje u porodici i 1 krivičnom djelu posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Dana 30.12.2016 godine u noćnim satima službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik, su uz pomoć policijske patrole PS Vitez, izvršili kontrolu vozila marke Fiat-Stilo, registarskih oznaka J46-K-504, kojim je upravljao K.H. rođen 1988.godine, a sa njim se u vozilu nalazio i M.A. rođen 1989.godine iz Viteza. Pregledom vozila pronađena je praškasta tvar, zamotana u aluminijsku foliju, a za koju sumnja da je u pitanju opojna droga speed. Nad osobama je provedena kriminalistička obrada, a nakon svih provedenih radnji dokumentovanja ovog krivičnog djela, kantonalnom tužilaštvu travnik biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira. ,

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 30 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 2 osobe teže i 2 osobe lakše povrijeđene.

Iz saobraćaja je isključeno 37 vozača i 10 vozila, zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 286 prekršajnih naloga, a mobilnim radarom evidentirano je 60 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.