Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

0
1207

U Bosni i Hercegovini sutra će biti nestabilno vrijeme. Jači razvoj oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima će usloviti pljuskove i grmljavinu. Lokalno će pljuskovi biti jaki i obilni.

Vjetar uglavnom slab promjenjivog smjera. Uz olujne oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 23 i 29 stepeni.

U većem dijelu BiH u nedjelju, 4. juna bit će nestabilno vrijeme. Jači razvoj oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima će usloviti pljuskove i grmljavinu. Padavine se ne očekuju na jugu zemlje.

Vjetar će biti slab većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar će biti istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna većinom između 25 i 30 stepeni.

U ponedjeljak, 5. juna u većem dijelu zemlje bit će nestabilno vrijeme, od sredine dana prema večernjim satima bit će s pljuskovima i grmljavinom. Padavine se ne očekuju na jugu zemlje.

Vjetar će biti slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu do 18 stepeni. Najviša dnevna većinom između 24 i 30 stepeni.

Prelazak frontalnog poremećaja sa zapada utorak, 6. juna će u drugoj polovini dana preći preko Bosne i Hercegovine i usloviti kišu i niže temperature zraka. Vjetar će biti umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.