Izabrani najbolji sportisti SBK za 2016.

0
1140

Manifestacija „Izbor najboljeg sportiste SBK/KSB za 2016. godinu „ održana je večeras u Kongresnoj sali Franšiznog centra u Vitezu u odličnoj organizaciji Sportskog Saveza SBK/KSB.

Foto : https://www.facebook.com/pg/hronika.ba/photos/?tab=album&album_id=1178145525567327

Najuspješniji sportista iz ekipnih sportova je nogometaš NK „Vitez“  Toni Livančić, a sportašica Mersima Mešić  ŽNK ” Iskra ” Bugojno. Najuspješniji sportista je Tarik Abdibegović  TK ” KWON ” Donji Vakuf,a sportašica Amina Kahrimanović JK „Travnik“.

Najuspješniji treneri su Ivan Stojak i iz ekipnih sportova Nermin Bašić. Nagrada publike otišla je u ruke košarkaša „Iskre“ Aldina Pandže za koga su glasali posjetitelji portala hronika.ba. Najuspješnija seniorska ekipa u muškoj konkurenciji je  NK ” Metalleghe BSI ” a u ženskoj ŽNK „ Iskra Bugojno„.

Najuspješnija juniorska ekipa u muškoj konkurenciji je NK „ Iskra ” Bugojno a u ženskoj konkurenciji- OK ” Vitez ” Vitez. Najuspješniji sportista u kategoriji juniora je  Nedim Bektaš KK „Mladost Vitez“  a juniorka Amina Tahirović KK „Travnik“.  Najuspješniji sportisti u kategoriji juniora iz ekipnih sportova su Eldar Omerinović NK „Iskra Bugojno“  i Anđela Strukar OK ” Vitez “.

Najuspješniji sportista u kategoriji kadeta je Munib Dedović KK ” Mladost ” Vitez a kadetkinja Dora Ćosić  STK” CM“ Vitez. Najuspješniji sportista u kategoriji kadeta iz ekipnih sportova je Enes Palalić NK „Iskra Bugojno“ a kadetkinja Emka Bašić ŽNK ” Iskra Bugojno”. Najuspješnija kadetska ekipa u muškoj konkurenciji je NK ” Iskra Bugojno”.

Za sportskog radnika godine proglašen je Esad Cetin ŽNK „Iskra Bugojno“ a i najbolji sportski novinar Samir Mlaćo dolazi iz Bugojna.

Zahvalnicu  Sportskog saveza SBK/KSB dobila je Općina Vitez  a povelje i diplome za postignute rezultate u 2016. godini pojedincima i sportskim klubovima dobili su: Alma Ramić  – za postignute rezultate u 2016. godini na takmičenjima u okviru Specijalne olimpijade, RTV ” Bugojno ” – emisija POTEZ  za 20 godina uspješnog emitovanja, Hamdija Džambo, za doprinos u razvoju sjedeće odbojke, te seniorska ekipa Odbojkaškog kluba ” Vitez ” za  postignute sportske uspjehe u 2016. Godini.

Najuspješniji sportista u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem je Nihad Ohran a najuspješniji sportista u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem iz ekipnih sportova je Abduselam Kico. Najuspješnija sportistkinja u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem je Ajša Zečević dok je najuspješnija ekipa u kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem- KSO “ Iskra “  Bugojno

Plakete Sportskog saveza SBK/KSB dobili su: bronzana plaketa Sportskog saveza SBK/KSB  – Ivan Frljić, Srebrna plaketa Sportskog saveza SBK/KSB – Josip Stojak, a zlatna plaketa NK ” Vlašić  Turbe”  i NK ” Iskra ” Bugojno.

Nagradu za životno djelo za organizacijski i sistematski doprinos u oblasti sporta dobio je Fadil Mešan.

ENI news