Isplata mirovina za travanj počinje 5. svibnja

0
1316

Isplata mirovina za travanj počet će u petak, 5. svibnja, odlučeno je u Goraždu na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše ostaju nepromijenjeni.

Prema tome najniža iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90 maraka, dok najviša iznosi 2.174, 48 maraka, priopćeno je iz Federalnog zavoda MIO/PIO.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobiliranim branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene po Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja odbrambeno-oslobodilačkog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za travanj, s uračunatim troškovima, iznose oko 164 miliona maraka.

Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio godišnji obračun i izvještaj o finansijskom poslovanju Zavoda za 2016, navodi se u saopćenju.