Hrvatski rukometaši svladali Crnu Goru u posljednjem ispitu uoči odlaska na SP

0
719

Hrvatska je pobjednik Croatia kupa s dvije pobjede protiv Tunisa i Crne Gore. Nakon što su Tunižani u nedjelju svladani s 35:30, dan kasnije Hrvatska je bila bolja od Crne Gore s 24:22.

Kao što se i očekivalo, Hrvatska je upisala obje pobjede u Umagu na Croatia kupu i u dobrom raspoloženju odlazi na Svjetsko prvenstvo u Francusku. Željko Babić poštedio je u Umagu Domagoja Duvnjaka koji nije nastupio u oba susreta dok su ostali igrači dobili priliku barem u jednom susretu.

Protiv Crne Gore nije nastupio Stipe Mandalinić zbog udarca zarađenog u susretu s Tunisom, od važnih aduta odmarao je i Luka Stepančić, a Babić je isprobavao neke druge opcije.

Iako rezultatski Hrvatska nije uvjerljivo slavila, imala je susret pod kontrolom i uglavnom je bila u vodstvu. Crna Gora tek je na startu povela s 2:1 nakon čega Mihić i Cindrić odvode Hrvatsku do 5:2.

Uspjeli su se Crnogorci još jednom vratiti i poravnati, ali do odlaska na odmor Hrvatska je ipak vratila prednost na svoju stranu i s 11:8 vodila na poluvremenu.

Dobro je branio u tom razdoblju Ivan Stevanović, Luka Cindrić s pet golova bio je najefikasniji, ali u igri je nedostajalo tečnosti, vidjelo se da posebno vanjska linija nije najuigranija i da ima dosta prostora za rad i napredak.

U drugom dijelu nije bilo nekih posebnih promjena. Hrvatska je i dalje imala rezultat pod kontrolom, ali nikako nije uspjela u potpunosti slomiti protivnika.

Nakon svakog odvajanja na četiri razlike, Crna Gora bi uzvratila s dva pogotka i smanjila zaostatak te se tako igralo praktički do samog kraja. Cindrićevu glavnu riječ u realizaciji preuzeo je Zlatko Horvat koji je punio mrežu Simića i Mijatovića te susret završio s osam postignutih pogodaka.

Tko će u Francusku, znat ćemo u utorak iza 17:30 kada će Željko Babić objaviti imena putnika na Svjetsko prvenstvo.

Pripremna utakmica

Hrvatska – Crna Gora 24:22 (11:8)

Hrvatska: Ivan Stevanović (9 obrana), Ivan Pešić, Zlatko Horvat 8, Luka Cindrić 6, Šime Ivić 3, Željko Musa 1, Marko Mamić 1, Sandro Obranović 1, Manuel Štrlek 1, Tin Kontrec 1, Lovro Mihić 2,

Crna Gora: Nebojša Simić (6 obrana), Rade Mijatović (3 obrane), Miloš Božović 1, Nemanja Grbović 6, Vladan Lipovina 5, Marko Čampar 1, Marko Lasica 2, Vasko Ševaljević 2, Božo Anđelić 2, Miloš Vujović 1, Igor Marković 2.