Hrvatska ‘razbila’ Tunis, u četvrtfinalu protiv Poljske

0
828

Hrvatska pregazila raspale Tunižane i izborila dvoboj protiv Poljske

Tunižani bez Teja i Jallouza nisu ista momčad i to se itekako vidjelo u ovom susretu. Hrvatska je već u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika i u drugom dijelu mirno dovršila posao te slavila s visokih 41:26…

Tunis je i prije dvoboja protiv Hrvatske ostao bez šanse za prolaz, nastupio je bez ozlijeđenihJallouza i Teja i čini se u glavi već ranije ukalkulirao ovaj poraz.

Užasno otvaranje Tunižana i odlično Hrvatske, Hrvatska je radila sve ono što je trebala da bi brzo riješila pitanje pobjednika, a Tunis upravo suprotno. Nije tu bilo niti traga njegovoj čvrstoj obrani, Hrvatska je u prvom poluvremenu dugo bila u ritmu od 60 golova po utakmici, a u prvih 30 minuta upisala ih je 25.

Tuniški vratari nisu ništa obranili, bilo je puno izgubljenih lopti i laganih golova za Hrvatsku, a posebno obrana afričkog predstavnika upadala je u oči jer je Hrvatska izrađivala akcije protiv potpuno pregaženog protivnika kao na treningu. Otpor gotovo da nije niti postojao.

Već u prvom poluvremenu svi hrvatski igrači upisali su se među strijelce, posljednji je to učinioJakov Gojun i na odmor se otišlo s 25:10.

U drugom dijelu Hrvatska je malo podignula nogu s gasa, nekoliko tuniških igrača raspucalo se i zaustavljen je taj nalet, prednost više nije dramatično rasla i održavala se od 12 do 15 golova viška.

Do kraja susreta bilo je to odrađivanje posla, Hrvatska je rutinski završavala susret i nije dopustila Tunisu niti pomišljanje na spuštanje do jednoznamenkastog zaostatka.-

Tako je osigurana prva pozicija u skupini što znači da će Hrvatska igrati protiv Poljske. U ovom posljednjem susretu u skupini posebno raspucan bio je Igor Karačić s devet golova.

Poljaci u dosadašnjem dijelu turnira imaju velikih oscilacija, igraju više loše nego dobro, ali trebat će biti oprezan jer je riječ o iskusnoj momčadi s nizom sjajnih pojedinaca. Nipošto ne treba očekivati onakvo gaženje kao na posljednjem Europskom prvenstvu, ovo će biti sasvim drugačija utakmica.

OI, RUKOMET: Hrvatska – Tunis 41:26 (25:10)

Hrvatska: Manuel Štrlek 4, Marko Mamić 5, Ivan Čupić 5, Ilija Brozović 5, Ivan Slišković 1, Marko Kopljar 1, Igor Karačić 9, Krešimir Kozina 4, Domagoj Duvnjak 1, Zlatko Horvat 2, Luka Stepančić 2, Jakov Gojun 2

Tunis: Mohamed Soussi 5, Aymen Hammed 1, Oussama Boughanmi 7, Sobhi Saied 3, Oussama Hosni 1, Aymen Toumi 2, Amine Bannour 3, Marouan Chouiref 4