Hrvatska pregazila Čile i potpuno se okreće dvoboju s Njemačkom

0
728

Posao je određen kao što se i pretpostavljalo, Čile nije bio protivnik koji bi mogao namučiti Hrvatsku i izabranici Željka Babića upisali su uvjerljivu pobjedu…

Hrvatska – Čile 37:22 (17:9)

Hrvatska: Ivan Stevanović 1/1 (11 obrana), Filip Ivić (3 obrane), Lovro Mihić 8/8, Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić 3/6, Jakov Gojun, Zlatko Horvat, Tin Kontrec 1/2, Josip Božić Pavletić 4/7, Stipe Mandalinić 3/6, Manuel Štrlek, Željko Musa 4/6, Lovro Jotić 5/8, Marko Mamić 4/6, Luka Šebetić 1/3, Luka Cindrić 3/4

Čile: Felipe Barrientos 0/1 (10 obrana), Felipe Garcia, Rene Oliva (4 obrane), Sebastian Ceballos 1/2, Erwin Feuchtmann 4/7, Pablo Baeza 0/1, Diego Reyes 3/5, Eric Kaniu 1/4, Javier Frelijj 3/5, Emil Feuchtmann, Esteban Salinas 4/6, Rodrigo Salinas 2/6, Harald Feuchtmann, Christian Moll 2/2, Jose Lopez, Victor Donoso 2/8.

Sedmerci: Hrvatska 3/4, Čile 2/2

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Čile 10 minuta

Izgubljene lopte: Hrvatska 9, Čile 18

Kao što je i najavljeno, Željko Babić dosta je izmiješao postavu i poslao na parket uglavnom one koji su dosad imali nešto manju minutažu pa su napora pošteđeni Domagoj Duvnjak, Manuel Štrlek i Zlatko Horvat.

Posao očekivano nije bio težak, već u prvom poluvremenu riješeno je pitanje pobjednika iako je u zadnjih osam minuta prvog dijela na gol Čilea stao Felipe Barrientos i potpuno “poludio”. Skinuo je ukupno osam od deset hrvatskih pokušaja do kraja prvog dijela, mahom zicera i tako se proslavio u tih deset minuta.

Rezultatski Čileanci su se držali u utakmici tek u prvih pet minuta, posljednji minimalan zaostatak imali su kod 4:3 nakon čega Hrvatska radi seriju 5:1 i potpuno se odvaja.

Na odmoru je bilo 17:9 za Hrvatsku iako je razlika trebala biti i znatno veća da Barientos nije poskidao svu silu zicera u završnici prvog poluvremena.

Vrlo brzo u drugom poluvremenu Hrvatska je dosegnula dvoznamenkastu prednost iako je i dalje promašivala iz čistih situacija, međutim čileanski napad nije bio posebno opasan i kvalitetan. Ono što je i prošlo, zaustavio je raspoloženi Stevanović.

U posljednjih 20 minuta Stevanović je otišao na zasluženi odmor nakon što je skupio 11 obrana iz 23 šuta, a zamijenio ga je Filip Ivić.

U 45. minuti raritetan pogodak, Čile je imao dva igrača više i dodatnog igrača u napadu, s trojicom više napadao je hrvatsku obranu, izgubio loptu te je Jotić zabio preko cijelog terena za 27:14.

Više niti taj Barrientos nije branio kao u završnici prvog dijela, Hrvatska je bez problema održavala visoku prednost i na kraju upisala glatku pobjedu.

Završilo je 37:22 čime Hrvatska odrađuje posao prema očekivanjima. Dvoboj odluke protiv Njemačke igra se u petak od 17:45 kada će ove dvije reprezentacije odlučiti o prvom mjestu. Za to Hrvatskoj treba pobjeda, Njemačkoj je dovoljan i remi.

Kod Hrvatske protiv Čilea najistaknutiji bili su Lovro Mihić s osam golova, Lovro Jotić s pet te Ivan Stevanović s 11 obrana. Kod Čilea Barrientos je stao na deset obrana, a Erwin Feuchtmann i Esteban Salinas postigli su po četiri gola.