Hidajet Sivro izabran za Predsjedatelja OV Vitez

0
1403

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Vitez održana je danas, a s obzirom na rezultate Lokalnih izbora i činjenicu da novi načelnik, Tomislav Bošnjak Matić, dolazi iz reda hrvatskog naroda, pozicija predsjednika OV pripala je kandidatu iz reda bošnjačkog naroda.

Kako je Stranka demokratske akcije u Vijeću zastupljena s devet vijećnika, toj je stranci pripalo i mjesto predsjednika, a prijedlog da to bude Hidajet Sivro, prihvaćen je jednoglasno. Hidajet Sivro je diplomirani ekonomist, zaposlen u Općini kao viši referent za rad mjesnih zajednica i u dva mandata vijećnik u OV Vitez.

 

Do izbora novog predsjednika Vijeća, sjednicom je predsjedao najstariji izabrani vijećnik – Dragan Lekić iz SDP-a.

 

Nakon informacije o provedbi Lokalnih izbora u općini Vitez, koju je nazočnima prezentirala Ramajana Idrizović, predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva, pozdravne riječi uputio je dosadašnji predsjednik Vijeća i aktualni načelnik, Tomislav Bošnjak Matić, naglašavajući kako saziv Općinskog vijeća odražava volju stanovnika Viteza, te izražavajući nadu, kako je rekao, da će vijećnici s načelnikom i općinskim službama “činiti dvije strane iste poluge”.

 

U svome obraćanju, novoizabrani predsjednik OV Vitez, Hidajet Sivro, kazao je kako se nada da će svi vijećnici zajedno raditi na daljnjem razvijanju općine Vitez, otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju još boljih uvjeta za život.

 

Današnjoj konstituirajućoj sjednici nazočila su 24 od 25 vijećnika, koliko ih ukupno ima u sazivu viteškog OV. Nije bilo izabrane kandidatkinje Saveza za bolju budućnost Edine Hrustić, koja je osvojila najviše glasova u ime ove stranke. Kako je Edina Hrustić aktualna zastupnica u Saboru Kantona Središnja Bosna, kako doznajemo, njeno mjesto zauzet će slijedeća na listi, Aida Luković.

 

Podsjetimo, na Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, održanim 2. listopada ove godine, u izbornoj jedinici Vitez, prema Središnjem biračkom popisu, bilo je registrirano ukupno 22.797 birača, a od tog ukupnog broja glasovalo je 13.765 (60,38%) glasača za vijećnike Općinskoga vijeća Vitez.

 

Svoju kandidaturu za Općinsko vijeće ovjerilo je 8 političkih subjekata, a izborni prag prešlo je 5 političkih subjekata. Novi saziv OV Viteza čini 12 vijećnika iz Koalicije HDZBiH, HDZ 1990, HSS Stjepana Radića, 9 vijećnika SDA, dva vijećnika HDZ 1990, te po jedan vijećnik SBB-a i SDP-a BiH.

 

(Radio Vitez)