Gužve na Doljanima, Bijači i Prisiki

0
756

BIHAMK

Pojačan promet na izlazima iz BiH: Gužve na Doljanima, Bijači i Prisiki

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale u mjestu Bulozi, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce, javljaju iz BIHAMK-a, piše Patria.

Na ostalim putnim pravcima u BIH ovoga jutra saobraća se nesmetano. Vremenski uslovi su povoljni, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Vozače savjetujemo da voze oprezno i da obavezno drže odstojanje između
vozila.  Oprez savjetujemo i zbog povećanog broja biciklista i motociklista na svim važnijim dionicama. Vozače teretnih vozila molimo da se, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin na izlazu iz tunela Grab, gdje se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za
saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BIH na graničnim prelazima Doljani,Bijača i Prisika. Na ulazu u BiH pojačan je promet na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.