Google pamti sve: Dragan Čović i optimizam nerazdvojni

0
726

Kada u Google ukucate “Dragan Čović i optimizam” dobit ćete sigurno materijala za cijeli vikend u kojem možete pročitati svaki od brojnih izražavanja optimizma člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Teško je uopće izdvojiti neko od Čovićevih istupa u medijima u kojima nije izrazio optimizam na bilo koje od pitanja koje je ‘mučilo’ bh. javnost, ili na bilo koju od aktuelnih tema iz bh. i regionalne javnosti.

Ranije smo na našem portalu pisali o pošalicama koje na društvenim mrežama nastaju na račun Željka Komšića, Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika.

Dragan Čović nije bio česta meta internet memea, ali je na društvenim mrežama, pogotovo na Twitter zajednici dobio nadimak “najveći optimista u BiH”.

Čak i sam Bakir Izetbegović, njegov kolega iz Predsjedništva BiH često kaže da je Čović nepopravljivi optimista. Nama nije trebalo dugo da to istražimo, i provjerimo da li je to stvarno tako.

O optimizmu Dragana Čovića pisali su svi mediji ne samo u BiH, nego i u regiji. Izdvojili smo neke od naslova iz medija, svaki na različitu temu.