Francuska studentica stomatologije izabrana za Miss Universe

0
742

Dvadesettrogodišnja studentica stomatologije iz Francuske Iris Mittenaere krunisana je titulom Miss Universe. Takmičenje je održano u Mall of Asia Areni na Filipinama.

Mittenaere, koja je iz Lillea na sjeveru Francuske, kazala je u svom obraćanju prije proglašenja kako bi joj bila čast da uopće bude izabrana među prve tri najljepše dame. Na pitanje da navedu svoj najveći neuspjeh i šta su iz njega naučile Iris je kazala: “Doživjela sam neuspjeh nekoliko puta u životu. Ali kada padnete bitno je ustati i probati ponovo te ići dalje. Ovo je za mene prva šansa”.

Miss Universe Miss France

Kada je proglašena za pobjednicu među 86 učesnica bila je iskreno iznenađena. Krunu joj je predala Filipinka Pia Wurtzbach.

Za prvu pratilju izabrana je Haićanka Raquel Pelissier (25) koja je preživjela devastirajući zemljotres 2010. godine, dok je Kolumbijka Andrea Tovar proglašena drugom pratiljom (23).

Domaćin takmičenja je i ovaj put bio Steve Harvey koji je prošle godine greškom proglasio Miss Kolumbije za pobjednicu i izazvao veliku pometnju. Ovaj put se našalio na svoj račun i odjavio rečenicom: “Ja sam Steve Harvey i ovaj put sam uradio to ispravno”.