Francuska dobila i treću bitku, norveški vratari spavali 45 minuta

0
691

Po treći puta od početka Svjetskog prvenstva na parket su izašle izabrane vrste Francuske i Norveške. Susret koji je mnogo obećavao, okončan je s 31:28 za domaću selekciju, a sigurno je kako će za sobom povući repove popitanju slabih sudačkih procjena…

 

U međusobni susret Francuska i Norveška startale su stopostotne nakon dva odigrana kola, a i prije samog početka Prvenstva označen je kao najzanimljiviji i najvažniji oko podjele prvog mjesta. Nakon odigranih 60 minuta ostaje dojam da je dvoboj poput ovoga zaslužio i jači sudački par; neke odluke iranskog dvojca u najmanju su ruku bile dvojbene.

Norveška je od prve minute krenula s Erevikom na vratima, svojim prvim vratarom koji je za susret s Poljskom bio van konkurencije dok je protiv Rusije branio ravno 35 sekundi. Norveški čuvar mreže još se oporavlja od operacije oka. Nakon jednog šuta Karabatića nakon tek par minuta igre završio je na klupi, a njegova zamjena Bergerud uspio je upisati tek jednu obranu.

Van svojih standardnih predstava krenuo je i Thierry Omeyer, no nakon obranjenog sedmerca u 19. minuti zaustavlja još nekoliko bitnih šuteva nakon čega se s druge strane u strijelce upisuju Fabregas, Mahe i Abalo za najveću prednost u prvih pola sata – 13:8.

I dok su u prvom dijelu Norvežani s lakoćom stvarali prilike za šut s vanjske linije, sa startom nastavka napadi su im postali duži dok su s druge strane Francuzi bili ti koji su brže nalazili put do protivničkih vrata. U prvom poluvremenu mnoga križanja više su omela njih nego Norvežane, no u nastavku igra bliža onoj prepoznatljivoj Francuskoj.

I dok je u 37. minuti Omeyer stigao do osme obrane Erevik i Bergerud i dalje su stajali svaki na jednoj, puno premalo za borbu s domaćinom Prvenstva i jednim od glavnih favorita za zlato. Najbliže što su Norvežani stigli mogućnosti izjednačene završnice bilo je tri zaostatka.

Do kraja i Bergerud uspijeva popraviti svoj dojam, jedino je sudački dvojac nastavljao s vrlo slabim procjenama pa se tako broj isključenja u konačnici popeo na ukupnih 26 minuta, 14 na norveškoj i 12 na francuskoj strani uz direktan crveni karton pivotu Francuske Fabregasu.

Napad francuske vrste s pet su zgoditaka predvodili Remili, Nikola Karabatić i Mahe uz činjenicu da su se svi igrači koji su dobili priliku upisali u listu strijelaca. Francuski izbornički dvojac u potpunosti je odmorio Daniela Narcissea. Najbolji strijelac čitavog susreta bio ne norveški srednji vanjski Sagosen sa sedam pogodaka, ali i šest promašaja, dok je šest zgoditaka nadodao Jondal.