U sarajevskoj Vijećnici sinoć je otvorena izložba fotografija u sklopu koje su proglašeni i pobjednici Balkan Photo Awarda…


Balkan Photo Award je natječaj u sklopu Balkan Photo Festivala, međunarodnog karaktera na koji se ove godine prijavilo nekoliko stotina fotografa iz cijeloga svijeta.

Među nekoliko tisuća pristiglih fotografija 12-člani stručni žiri odabrao je u 11 kategorija 90 fotografija koje su prošle u finalni izbor, te su sinoć izložene u sarajevskoj Vijećnici. Jedna od fotografija koja se našla u finalnom izboru u kategoriji Kreativa je i mladog novotravničkog fotografa Nikole Franjića.

Veliki je uspjeh plasirati se u finale ovako jakog natjecanja. Od 300 fotografa koji su se prijavili na konkurs, uspio sam se plasirati u 40 finalista, kazao je Franjić te dodao kako je ljubav prema fotografiji naslijedio od oca. Često odem u prirodu, na planinu ili fotografiram po gradu – to me opušta i u tome uživam, zaključio je Franjić.

Dodajmo da je ukupni pobjednik i pobjednik u kategoriji Svakodnevni život Jelena Janković s fotografijom “Selfie kultura”.

Drukčiji.ba