EL : Hajduk večeras igra protiv rumunjskog CSMS IASI-a!

0
963

EUROPSKA LIGA: HAJDUK PROTIV IASIJA NA POLJUDU OD 20:30 SATI

CSMS IASI osam mjeseci nije izgubio u gostima!

Hajduk večeras od 20:30 sati protiv rumunjskog Iasija igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige. Rezultat prvog dvoboja odigranog na stadionu Emil Alexandrescu u Iasiju bio je 2:2.

Trener Marijan Pušnik u današnjoj prvoj službenoj utakmici na Poljudu u ovoj sezoni očekuje samo jedno: ”Pun stadion i pobjedu”. Za dvoboj s Rumunjima nažalost neće biti kapetana Lovre Kalinića koji još nije u potpunosti spreman, ali u odnosu na prvu utakmicu vraća se TinoSušić, najbolji igrač MAXtv Prve lige u protekloj sezoni.

Sigurno će uzvrat protiv Iasija propustiti Marko Futacs i Josip Bašić koji su u procesu rehabilitacije, dok lakše ozljede imaju Frane Vojković i AnthonyKalik. Ni oni neće konkurirati u današnjem dvoboju.

Uzvratnu utakmicu protiv Iasija sudit će Francuz Frank Schneider, a pomagat će mu sunarodnjaci Philippe Jeanne i Djemel Zitouni. Četvrti sudac je Olivier Thual, također iz Francuske.

 

 

Zbog europskih obveza:

Odgođen derbi između Hajduka i Dinama!

Zagreb, 6.4.2016 - Uzvratna utakmica polufinala hrvatskog nogometnog Dinamo - Hajduk. Na slici Santos Jefferson i Domagoj Antolić.  Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag
Derbi utakmica 2. kola MAXtv Prve HNL između Hajduka i Dinama, koja je trebala biti odigrana na Poljudu u nedjelju 24. srpnja, odgođena je za 10. kolovoza, s početkom u 19 sati, a odgoda je uvjetovana odlukom Uefe da Dinamo u utorak 26. srpnja mora igrati utakmicu 3. pretkola Lige prvaka.

U odluci koju potpisuje Udruga prvoligaša i povjerenik za natjecanje Josip Brezni, stoji kako je “ždrijeb parova utakmica trećeg pretkola Uefa Lige prvaka i Europske lige odredio je da u prvim utakmicama domaćini budu Dinamo i Lokomotiva, koja također mora igrati na stadionu u Maksimiru, budući da licenca za stadion NK Zagreb vrijedi samo za prvo i drugo pretkolo Europske lige te da Uefa nije prihvatila zamolbu za zamjenom domaćinstva utakmica već je odredila da se utakmica između Dinama i Dinamo Tbilisija igra u utorak 26. srpnja, a moguća utakmica između Lokomotive i Vorskle u četvrtak 28. srpnja.”

“Sukladno odredbama Pravilnika o natjecanju i Propozicija natjecanja utakmica se mora odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, a prema kalendaru natjecanja Uefe i HNS-a ne može se odigrati prije srijede 10. kolovoza 2016. godine te je odluka donesena uz satnicu početka utakmice, a koja je određena u dogovoru s ugovornim partnerom za TV prava MAXtv Prve lige”, zaključuje se u priopćenju na službenom portalu Prve HNL.

Iz Hajduka poručuju da će ulaznice kupljene za nedjeljni derbi vrijediti i za novi termin (10. kolovoza), a oni koji neće moći na derbi u novom terminu moći će ulaznicu vratiti i dobit će plaćeni iznos.