Kapeten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko nebrojeno puta dosad pokazao se kao veliki humanitarac i svaki put rado se odazove da pomogne najigroženijima.

Napadač Rome na svom Facebook profilu objavio je link za internetsku aukciju dresova poznatih sportista, a novac od prodaje namijenjen je potpori otvaranja onkološkog odjela u Bolnici za plućne bolesti u Travniku.

Kupi dres, spasi život! Humanitarna aukcija za travničku onkologiju! Kupnjom artikala, direktno pomažete osnivanje onkološkog odjela Travničke bolnice – napisao je Džeko na Facebooku.

Inače, aukciji se odazvalo više od 50 poznatih sportaša, ustupivši svoje dresove za humanitarnu akciju, a pored Džeko tu su i drugi članovi nogometne reprezetacije BiH, zatim Neymar Jr, Totti, Xavi, Mirza Teletović, Vedran Ćorluka i Nikola Karabatić.

Na aukciji će se, također, može kupiti i portret Lionela Messija, rad mladog umjetnika Martina Frljića, kao i dres članova bh. benda “Dubioza Kolektiv”.

Akciju pomoći otvaranja odjela onkologije pokrenuta je jer trenutno oboljeli iz županije Središnja Bosna moraju putovati na terapije u Sarajevo, s obzirom na to da nijedna bolnica u SBŽ-u nema odjel za onkologiju