Dva pijana i napušena radnika koštala BMW milijune!

0
2223

Da nam je ova vijest stigla iz primjerice Samarske oblasti gdje se sklapaju Ladini automobili samo bismo odmahnuli rukom i zapitali se zašto je to uopće vijest, ali s obzirom na to da se tiče navodno odgovornih i pedantnih Nijemaca, ne možemo ignorirati ovu tragikomičnu situaciju. O čemu je riječ?

Kako je priču iznio njemački medij merkur.de, BMW je ranije ovog mjeseca po prvi puta u povijesti marke morao zaustaviti proizvodnju automobila zbog alkohola i droge, odnosno incidenta koji se dogodio kao posljedica konzumiranja. Naime, u proizvodnom pogonu u Münchenu dva su se radnika, doduše porijeklom iz Poljske, odlučila na posao pojaviti nakon što su prethodno u svoj organizam unijeli pozamašne doze alkohola, ali kako je uzorak krvi kasnije potvrdio, ne samo to. Prema izvješću, joint sa sintetičkom biljnom mješavinom bio je uključen u proces „opuštanja” neodgovornog dvojica, što je na kraju rezultiralo time da je njihov radni dan kulminirao tako što su se na traci onesvijestili, pa im je pomoć moralo pružati medicinsko osoblje. Iako u cijeloj priči svakako možemo vidjeti element komedije, BMW-u nije baš do smijanja budući da je proizvodna traka na kojoj se slaže serija 3 u limuzinskoj i karavanskoj karoserijskoj izvedbi kao i M4, morala biti zaustavljena na čak 40 minuta.

Iako se to ne čini tako strašno dugačkom stankom, treba imati na umu da se ona u modernom svijetu zbog uzročno-posljedičnih veza vrlo lako može pretočiti u milijunske štete, a ovdje je to prema službenoj izjavi iz BMW-a i bio slučaj. Preciznije, mediji su iznijeli podatak da je bavarsku tvrtku „malo zabave” stajalo skoro milijun eura, no službeni izvor napominje da je to malo prenapuhano. Oba Poljaka bila su inače zadužena za postavljanje ispušnih sustava, a nakon incidenta jedan je otpušten sa svog radnog mjesta, dok je drugi prebačen na drugu lokaciju.