Dugoročne prognoze više ne najavljuju jače prodore zime

0
813

Američki meteorološki institut Accuweather je, prema svemu sudeći, odlučio “zacementirati” dolazak proljeća u Hercegovinu.

Predviđa se lijepo vrijeme

Do kraja ovog mjeseca stoji da će biti promjenjivo s kišom i oblačnim danima, a da će jutra biti hladna, no dnevne temperature oko ugodnih 10 Celzijevih stupnjeva. Što se tiče ožujka, institut predviđa temperature u prosjeku od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva. Premda ove prognoze, s obzirom na to da vrijeme predviđaju na dulje razdoblje, nisu potpuno sigurne, treba uzeti u obzir da je ovaj institut pogodio dolazak leda u BiH u siječnju kada su temperature bile rekordno niske, kao i niz drugih pojava.

Proljetni mjesec

U Bosni, pak, u ožujku, prema njihovim prognozama, temperature će biti nekoliko stupnjeva niže nego u Hercegovini, stoga, kako stvari stoje, ovaj ožujak bi kao prvi proljetni mjesec u pravom smislu riječi mogao takav i biti. Što se tiče idućih dana, sutra poslijepodne vrijeme bi se moglo destabilizirati i doći će do naoblake, a meteorolozi najavljuju i kišu. Većina oborina očekuje se u noći s petka na subotu.

I vikend će početi s oblacima i kišom, a pred kraj subote vrijeme će se stabilizirati, a nedjelja će proteći u znaku sunca. Nakon toga trebao bi uslijediti sunčani ponedjeljak, nakon čega meteorolozi najavljuju oblačan i nestabilan završetak najkraćeg mjeseca u godini…•