Svojom plaćom hranimo naše obitelji, školujemo djecu, izdržavamo roditelje i rodbinu za koju se ova država ne može, ili ne zna pobrinuti – upozorile su djelatnice.

14089164_1203123526421899_1425501646927280970_n

Djelatnice sportskih kladionica u Bugojnu uputile su otvoreno pismo javnosti, nakon javne rasprave o otvaranju i radu kladionica i drugih igara na sreću, koja je održana u srijedu u organizaciji općinskih vlasti.

-U vrijeme kada se za jedno radno mjesto natječe nekoliko stotina osoba, lokalna zajednica organizira javne rasprave, kojima pokušava bez posla ostaviti stotinu radnika, i ugroziti egzistenciju 300 članova njihovih obitelji, navodi se u ovom pismu, javlja Fena.

Njegove potpisnice ističu, također, da im rad u kladionici osigurava sigurnost u kreiranju kućnog proračuna što je, smatraju, jako važno s obzirom da je “danas teško naći poslodavca koji redovito izmiruje sve svoje obveze prema radnicima”.

-Svojom plaćom hranimo naše obitelji, školujemo djecu, izdržavamo roditelje i rodbinu za koju se ova država ne može, ili ne zna pobrinuti – upozorile su.

Pozvale su predstavnike lokalne zajednice da im omoguće da na pošten i zakonit način zarađuju svoje plaće, te im, na kraju pisma, postavili pitanje: Što je alternativa za radna mjesta, redovitee plaće, topli obrok, doprinose i godišnje odmore?