U utorak navečer svoju novu europsku avanturu počinje i zagrebački Dinamo. Modri lov na šesti plasman u skupine Lige prvaka počinju u Skoplju.

 

S novim/starim trenerom i obnovljenim entuzijazmom, pesimisti će reći i razočaranjem s Eura, hrvatski prvak krenuo je novo europsko ljeto. Godišnja doba u Europi na kalendarima u Maksimiru već desetljećima završavaju na jeseni, ali o tom, po tom – prvi cilj su skupine, a Dinamo ih je igrao u pet navrata.

 

Prvi puta to se dogodilo u sezoni 1998./’99., kada su Modri završili drugi u skupini, iza Olympiacosa, a iza Porta i Ajaxa, no to im po tadašnjem sustavu nije donijelo prolaz. Sezonu kasnije bili su posljednji u skupini, kao i u sezonama 2011./12., 2012./13 i prošlog ljeta, kada je u Maksimiru senzacionalno pao Arsenal.

 

I dok mnogi preispituju vrijednost Dinamovih rezultata u Europi posljednjih godina, a to s obzirom na devet uzastopnih plasmana u skupine Lige prvaka ili Europske lige apsolutno nemaju razloga činiti, Modri su se već fokusirali na sljedeću metu – Vardar.

 

Prvak Makedonije u tri je vezana navrata zakočen upravo u ovom, 2. pretkolu Lige prvaka – BATE, Steaua i APOEL stali su skopskom timu na kraj 2012., 2013. i prošle godine, kada ih je preuzeo bivši Dinamovac Goce Sedloski.

 

Imaju iskusnu momčad s dosta bivših makedonskih reprezentativaca, jedan je i sadašnji (Boban Nikolov), a jedan od udarnih igrača im je Brazilac Juan Felipe. S druge strane, udarna igla Modrih, Marko Pjaca, ne osjeća se najbolje…, tako je barem bilo kada je krenuo na put – prehlađen.

 

“Sve je jasno, ako bude zdrav igrat će od prve minute, ako ne bude fizički na razini ostat će izvan kadra. Ipak, nadam se da će sve biti OK, da će nam biti na dispoziciji”, rekao je njegov šef i povratnik na klupu, Zlatko Cico Kranjčar, koji je bio poprilično odrješit kada su ga upitali za očekivanja.

 

“Kao i kada smo saznali ime našeg suparnika, mi želimo otići korak dalje. Želimo u Skoplju odigrati dobru utakmicu, izvući pozitivan rezultat uoči uzvrata u Zagrebu”.

 

Duel na stadionu Filip II Makedonski počinje u 20.45 sati.