Danas ždrijeb parova četvrtfinala Kupa BiH

0
797

Od 12:00 sati u Vogošći

U hotelu “Park” u Vogošći danas će od 12:00 sati biti obavljeno žrijebanje parova četvrtfinala nogometnog Kupa BiH za seniore, seniorke i omladince.

Kada je u pitanju nogometni Kup za seniore, u borbi za trofej ostalo je još osam ekipa, među kojima je šest premijerligaša i dva federalna prvoligaša – Sarajevo, Željezničar, Radnik, Zrinjski, Široki Brijeg, Mladost DK, Travnik i Bosna Sema.

Prve utakmice četvrtfinala bit će odigrane 8. marta, dok su revanš susreti na rasporedu sedam dana kasnije (15. mart).  U četvrtfinalu u konkurenciji seniorki u bubnju će se naći sljedeće ekipe: ŽNK Čelik Zenica , ŽF/NK Emina Mostar, ŽFK Lokomotiva Brčko, ŽNK Mladost Nević Polje, ŽFK Modriča, ŽFK Radnik Bijeljina, ŽNK SFK 2000 Sarajevo, ŽFK Sloga Kakmuž Petrovo.

U konkurenciji omladinaca za plasman u sljedeću fazu takmičenja borit će se: FK Krupa, HNK Orašje, FK Radnik Bijeljina, FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, NK Troglav 1918 Livno, NK Zvijezda, FK Željezničar Sport Tim Banja Luka.

Iz krovne kuće bh. nogometa još su saopštili da će istog dana u 13:00 sati predstavnici NS/FS BiH i klubova BHT Premijer lige BiH održati sastanak u cilju što bolje pripreme za nastavak takmičenja u prvenstvu i Kupu.