DANAS SE IGRA PRVO POLUFINALE SP-A: NEMOJTE IH JOŠ OTPISATI

0
743

A zašto ne bi bilo finale Slovenije i Hrvatske?

SLOVENSKOG KUTA Sjajni vratar PPD Zagreba Matevž Skok uoči velike utakmice s domaćinom

Zagrebov vratar Matevž Skok bio je jedan od junaka pobjede Slovenije protiv Katara. Kada su Katarci počeli lomiti visoko vodstvo Slovenije, na putu im se našao Skok i Slovenija je izborila drugo polufinale na velikom natjecanju nakon Španjolske 2013, kada je zbog nas ostala bez medalje.

Sad smo ponovo skupa, s nadom da će jedan u finale, a oba…

– E, to bi bio potpuni spektakl u Bercyju. Ja potpisujem odmah.

Slovenija s Vujovićem djeluje prkosno, hrabro, “ne skida gaće” pred favoritima i radi svima velike probleme.

Nismo favoriti, ali…

– Igramo dobro, makar, malo je tko očekivao da ćemo u polufinale jer smo došli bez nekih dosad jako bitnih igrača kao što su Zorman, Škof... Mladi smo u prosjeku, poletni, igramo brzo i tim jakim ritmom smo problem svima.

Katar je to iskusio?

– Bilo je bitno da ne uđemo u njihov mlin, naš ritam ih je izmorio i kada su stizali, više nisu mogli, jer nije bilo koncentracije. Trebalo je biti uvjerljivije, no, malo se ruka stisla. Kažem, dosta smo mladi, a oni su ipak iskusniji sastav.

Hoće li biti tako i s Francuzima?

– Mislim da hoće, nadam se. Ne čini mi se da je Francuska nepobjediva, a s nama nije lako jer nikad ne znaš što će Vuja smisliti, kako će pripremiti utakmicu, a pogotovo kako ćemo početi.

Što je posebno bitno?

– Zaustaviti Nikolu Karabatića, siguran sam da trener nešto smišlja za tu priliku. On vuče sve to, on radi viškove, radi prednost na terenu. Dakle, ne smijemo ga pustiti da to čini. Treba stati pred njega, što nije lako, no, morat ćemo ako želimo finale.

A mislite li stvarno?

– Zašto ne, igramo baš onako kako njima ne paše. Sigurno da nismo favoriti, sigurno da će pritisak biti veći, ali sve ćemo mi to izdržati. S Vujom smo hrabriji.

Skok u prvom planu…

– Ja sam to već rekao, sanjam da budem glavni, da budem taj koji odlučuje i kojeg će se zapamtiti. Mi smo ovdje s mladim Kastelicem i sa mnom, nema Škofa, Prošta, Lesjak je ozlijeđen i sigurno da je to moja velika prilika.

Što kažete za Hrvatsku?

– Vi ste druga priča, vi više niste iznenađenje, vaš plasman u vrh je neka logika, ali dobili ste Španjolsku, što je rezultat visoke razine. Sada ste s Norveškom koja je dobra, ali koja po meni uopće nije zaslužila biti ovdje jer smo je mi izbacili u kvalifikacijama, pa su došli s wild cardom, što nas stavlja u neravnopravan tretman, koliko god oni igrali lijepo. Da se nama dogodilo kao njima, mi wild card sigurno ne bismo dobili, no, što je, tu je. Za mene je Hrvatska bolja momčad i favorit, ali to samo po sebi neće odlučiti.

Stalno zovem Stivija

S prijateljem je na stalnoj liniji…

– Da, stalno se čujem sa Stivijem. Vidio sam, sredio je Španjolsku. Nismo loši, svi naši igrači su dobri i ovi moji Miki i Cingi.

I onda dogovor, finale Hrvatska – Slovenija u Parizu?

– Zašto ne? Stalno tvrdim da se kod nas igra odličan rukomet, a ovo je samo dokaz.

I kaže…

– Idem na trening, Vuja je nervozan, nešto smišlja…