Od danas poskupljuju cigarete

0
1085

Maloprodajne cijene cigareta u BiH od danas će biti veće u prosjeku za 20 do 30 feninga po kutiji, u ovisno od vrste i proizvođača, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje.

 

Nove maloprodajne cijene cigareta u skladu su s odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne trošarine na cigarete i iznos trošarine na duhan za pušenje za 2017. godinu, koju je usvojio Upravni odbor UNO.

 

Odluka predstavlja nastavak harmonizacije trošarinske politike u BiH sa politikom trošarina na cigarete u EU, navodi se u priopćenju.

 

Porezni obveznici i druge osobe koja se bave prometom cigareta i duhana dužni su da popišu zalihe 1. siječnja i popisne liste dostave nadležnom regionalnom centru UNO do 7. siječnja, piše Srna.

 

Obavezno je popisivanje i dostavljanje UNO popisnih listi i za zalihe starih trošarinskih markica koje još nisu iskorištene.

 

Na zatečene zalihe mora se obračunati razlika trošarine u skladu sa odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne trošarine na cigarete i iznos trošarine na duhan za pušenje za 2017. godinu, koja se mora na jedinstveni račun UNO uplatiti do 17. siječnja.