Čović protiv dogovora Izetbegović – Dodig

0
1137

NEZADOVOLJAN MEHANIZMOM KOORDINACIJE

Čović protiv:Izetbegović je prihvatio Dodikov prijedlog, a dogovorili smo se da to nije prihvatljivo.

Član Predsjedništva BiH i lider Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović izjavio je za N1 da se ne slaže sa dogovorom između SDA i SNSD-a prenosi novinska agencija Patria.

Čović je ovo izjavio nakon što je objavljeno da su predsjednici SDA i SNSD-a, Bakir Izetbegović i Milorad Dodik, postigli dogovor u vezi kreditnog aražmana MMF-a, kao i Mehanizma koordinacije.

Lider HDZ-a BiH je rekao da je njemu lično drago što su se našli “predstavnici bošnjačke i srpske stranke”. Dodao je što se tiče dogovora u vezi kreditnog aražmana MMF-a da se po njemu u vezi toga nema šta više razgovarati.

Problem je, kako kaže Čović, što se tiče Mehanizma koordinacije.

Prema onom šta sam ja vidio da su usaglasili to može biti dobar dogovor dvije stranke, ali nikako dogovor koji može proći na Vijeću ministara BiH jer imam osjećaj da je Izetbegović prihvatio da se u sporazum unesu neki elementi za koje smo se u petak dogovorili da su neprihvatljivi.. Ni u jednoj varijanti se ne može pravitI dogovor, a da se izuzmu kantoni iz načina koordinacije u skladu sa ustavnim ovlaštenjima, odnosno nadležnostima”, kazao je član Predsjedništva BiH.