Ćiro poručio Čačiću: ‘Slušaj staru budalu, taj dečko je Bog, a ti ga držiš na klupi!’

0
1292
Izvor: uefa.com

Ono što mnogi smatraju preuranjim odlaskom hrvatske reprezentacije s Europskog nogometnog prvenstva prokomentirao je i nekadašnji izbornik Vatrenih Miroslav Ćiro Blažević. I pritom nije aplaudirao aktualnom izborniku Anti Čačiću…

Ovo što sam sada doživio, nisam nikada, ovo je strašno, strašno. Ne znam je li izbornik Čačić doživio nešto slično, ali znam da je napravio fatalnu grešku, fatalnu. Ma ja ne mogu vjerovati da mu Pjaca nije igrao. Pa Pjaca je, moj Čačiću, Bog, a ti ga držiš na klupi, zagrijavaš, izjavio je Blažević kroz suze, piše Večernji list koji donosi i nastavak njegovih dojmova:Kako neću plakati, pa ja sam Hrvat i u svoj ovoj tuzi u kojoj u Hrvatskoj živimo, ovi naši igrači su svjetlo, oni su nam bili nekakva nada. I sad je ugašena ovako nepravedno.

Zato ne mogu vjerovati da Pjaca nije igrao, da nije ušao mnogo ranije u igru. Gledam utakmicu i stalno vičem, Ante, uvedi Pjacu, uvedi Pjacu. Pa daj poslušaj ovu staru budalu. Ali, ne. I onda se dogodi užas. Ma, ne mogu više govoriti.Na tragu Ćirinih misli bio je i Tomislav Ivković:Nismo zaslužili ispadanje po prikazanom u ovoj utakmici. Iz naše dvije velike prilike Portugal nam je napravio dva kontranapada i zabio nam gol. Treba reći da nismo imali ni sreće, ali meni se nekako počeo gubiti raspored na terenu, a ulaskom Pjace riješili smo taj problem.

Gledajući ovu utakmicu, moj je dojam, a neću nikoga imenovati, da su dva igrača koja su izašla morala ranije izaći.A Pjaca? Možda sam malo subjektivan, ali meni bi Pjaca igrao u prvih jedanaest. On je poseban igrač, tip nogometaša koji radi razliku na terenu, koji donosi toliko toga. Kada je ušao, sve se okrenulo, u tih deset minuta koliko je dobio upravo to je pokazao. Grozno je što mi stalno moramo ovako dramatično, tragično ispadati, strašno.