Britanac otpušten zbog prisustvovanja rođenju sina, a zatim zatrpan novim poslovnim ponudama

0
804

Lamar Austin zatrpan je ponudama za posao nakon što se proširila vijest o tome kako je dobio otkaz jer je želio prisustvovati rođenju svog djeteta.

Lamar je radio za jednu privatnu zaštitarsku agenciju u New Hampshireu koja je zadužena za čuvanje univerzitetskih kampusa i prodavnica. Bio je na probnom radu od tri mjeseca te je taj dan trebao raditi cjelodnevnu i noćnu smjenu.

Lamarova supruga iznenada je završila u bolnici gdje je porođaj trajao od petka navečer do ranih jutarnjih sati u subotu. Lamar je bio u porodiljskoj sali i, osim sina, dobio je i poruku kako mu je ugovor prekinut.

“Ponekad izgubiš jednu stvar, ali dobiješ drugu, mnogo bolju”, kazao je Lamar za Concord Monitor. Njegov sin Cainin inače je prva beba rođena u 2017. godini u New Hampshireu.

Nakon što su lokalni mediji prenijeli ovu vijest, u njegovom gradu pokrenuta je GoFundMe akcija prikupljanja pomoći za ovu porodicu.

“Oni sada ne bi trebalo da brinu o finansijama. Niko ne bi trebalo da bude primoran birati između porodice i posla”, rekli su sugrađani, piše Independent.

Osim javne podrške koju je Lamar dobio, dobio je i nekolicinu ponuda za posao.

Njegov bivši poslodavac odbio je komentarisati slučaj.