Branitelji uputili otvoreno pismo Nenadu Staziću, zastupniku SDP-a u Saboru RH

0
979

Staziću, Vaša izjava o umirovljenim braniteljima i obiteljima poginulih i nestalih branitelja nije normalna, ne može se drugačije protumačiti.

Što se to Vama događa pa hrvatske stradalnike HVO koji su u Domovinskom ratu stradali isključivo ranjavanjem ili zatočeništvom u srpskim ili bošnjačkim logorima nazivate ubojicom beba.

Neshvatljivo je da obiteljima poginulih i nestalih branitelja HVO nanosite takvu uvredu i bol koja se ničim ne može opisati ili opravdati.

Kakva je to mržnja u Vama koja generalizira sve branitelje HVO i stavlja ih pod zločinački imenitelj.

Kako se usuđujete na takav način vrijeđati najčasnije ljude i njihove obitelji, zar je moguće da Vi takve stvari možete govoriti u Hrvatskom Saboru bez ikakvih posljedica za izgovorene laži i uvrede koje ostavljaju duboke posljedice najviše na obitelji poginulih branitelja ali i na sve branitelje koji su časno branili suverenost Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Zastupniče Staziću, nama je jasno da iza ovih kleveta i podmuklih namjera stoji velikosrpski projekat podjele hrvatskog naroda kao jednog i jedinstvenog naroda na više zemljopisnih naroda i tako mu pripraviti put u nestanak i zaborav.

Ako u Vama postoji išta humano i ljudsko trebate se ispričati braniteljima HVO i njihovim obiteljima.

Ukoliko Vi ne osjećate potrebu učinite to radi Vaše kćerke i Vaše obitelji, stoji u priopćenju Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar koje potpisuje prim.prof.dr.sc. Miljenko Lugonja.