Beograd: Vučić ugostio bh. delegaciju na radnoj večeri

0
739

Delegacija Bosne i Hercegovine, koju predvodi predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastala se večeras sa srbijanskim domaćinima koje je predvodio predsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

Premijer Vučić je gostima iz BiH bio domaćin na radnoj večeri, a zvanični dio posjete će početi sutra svečanim dočekom bh. delegacije ispred Palate Srbija.

Podsjećamo, delegaciju BiH danas je na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je predstavnicima Bosne i Hercegovine poželio dobrodošlicu.

Osim kompletne bh. delegacije i domaćina Vučića, večeri su prisustvovali Dačić, Rasim Ljajić – potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, zatim ministar finansija Dušan Vujović i Goran Knežević – ministar privrede u Vladi Srbije.

Kako je danas prije polaska u srbijansku prijestolnicu kazao Denis Zvizdić, dvije delegacije očekuju razgovori o brojnim ekonomskim pitanjima i unaprijeđenju saradnje.

”U fokusu razgovora bit će razvoj ekonomskih odnosa dvije zemlje. Postoje ozbiljne pretpostavke da možemo zajednički nastupati na trećim tržištima. Srbija je uvijek bila među prvih pet vanjskotrgovinskih partnera za BiH. Ali postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje. Ta saradnja trebala bi biti praćena kulturnom saradnjom, treba nam dobrosusjedskog razumijevanja i pomirenja. Naši razgovori će biti vezani za budućnost”, rekao je Denis Zvizdić.

Sutrašnje događaje iz Beograda pratite na N1 televiziji UŽIVO i putem portala OVDJE.