Barakude izgubile od Španjolske

0
924

“Nismo izgledali dobro i zasluženo smo poraženi, no puno toga je, i napadački i obrambeno, otišlo na jednu stranu, onu španjolsku”, kazao je nakon poraza od Španjolske (4:9) vaterpolski izbornik Ivica Tucak.

 

Branitelji zlata iz Londona poraženi su nakon deset uzastopnih pobjeda na Olimpijskim igrama, a zadnji poraz su doživjeli također od Španjolaca u Pekingu 2008. u razigravanju za peto mjesto.

 

“Španjolci su potpuno zasluženo dobili, a mi smo bili posebno loši u napadu, koji je bio potpuno bezidejan i bez protoka lopte. Očekuju nas Talijani i Francuzi i moramo ostvariti bar još jednu pobjedu”, kazao je Tucak.

 

“Vidite da se stalno događaju iznenađenja, veliki favorit Srbija, ako ne pobjedi Australce ispada, a već dugo olimpijski turnir nije bio ovako interesantan s 10 momčad koje mogu svakoga pobijediti”, dodao je.

 

“Ovo je jedan od onih dana kada ti ništa ne ide. Sve što smo pokušali je ispalo loše, a njima su u golu završavali i šutevi koji su išli pored gola”, istanuo je kapetan Hrvatske Josip Pavić.

 

“Svaki poraz boli, ali bolje da se dogodio sada, nego u četvrtfinalu. Čestitam Brazilcima na pobjedi protiv Srbije, ali ostali nas ne zanimaju, moramo odraditi susrete s Francuzima i Talijanima i dosta poboljšati svoju igru.”

 

Sličnog je razmišljanja bio i Damir Burić…

 

“Ovo je bilo dosta loše, ti Španjolci nam nikako ne odgovaraju, puno plivaju, a malo je kontakta. U napadu ništa nismo zabili. Protiv Talijana nas čeka teška utakmica, oni su dosad pokazali najviše. S ovom igrom koju smo pokazali danas, ne bismo daleko dogurali.”