U petak 19.  kolovoza Šujica će zasigurno biti najposjećeniji grad u Herceg Bosni.

U cijelodnevnom i vrlo zanimljivom programu naći će se utakmice Vatrenih iz 1998. godine, glumci, pjevači, političari, te koncert Miroslava Škore…

Posebni gosti na ovom velikom spektaklu biti će zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke BM 365 rada i solidarnosti  Milan Bandić i trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, koji će kako doznajemo sa klupe predvoditi  Humane zvijezde.

Ovom velikom spektaklu odazvali su se i Novotravničani Martin Banović, Ivica Barnjak i Ivica Džambas,  koji je se nalazi na listi koalicije Milana Bandića za XI izbornu jedinicu. Pored tri Novotravničana na ovom turniru sudjelovat će i jedan Vitežan, a radi se o Nikoli Franjiću.

Program će početi u 15 sati, dočekom Humanih zvijezda i ostalih nogometnih ekipa u centru Šujice.

Potom u 16.30 počet će nogometni turnir na nogometnom igralištu “Dila” na kojem će osim Humanih zvijezda nastupiti i reprezentacija svećenika Hrvatske, reprezentacija Herceg-Bosanske županije i Vetereni Šujice.

Svaka ekipa igrati će po dvije utakmice, a svaka utakmica će trajati 30 minuta. Po završetku turnira i dodijele pehara najboljolj ekipi, nekoliko prikladnih riječi i pozdrav za sve prisutne uputit će istaknuti političari Hrvatske i BiH, i organizatori cijelog događanja.

Prisjetimo se još jednom Goran Vlaović, Zvonimir Soldo, Boris Živković, Mario Stanić, Leo Amir Kazić, Davor Dreter Drele, Slaven Knezović, Dražen Ladić, Slavko Goluža, Željko Mavrović, Andrija Jarak, Dragan Čović, Milan Bandić, Frano Riđan,Velimir Bujanac, Tomislav Rukavina, Marijan Mrmić, Marko Babić, Ivica Crnja, Luka Vidović neka su od imena koja su velikodušno podržali ovu humanitarnu akciju, kao i Miroslav Škoro čiji koncert će se održati u 21 sat.

Kompletan prihod od prodaje ulaznica po cijeni od simboličnih 10 KM , bit će usmjeren izravno na račun osnovne škole u Šujici kako bi se upotrijebio za obnovu školske sportske dvorane.