Australian Open: Dimitrov u polufinalu

0
776
Bulgaria's Grigor Dimitrov celebrates after defeating Belgium's David Goffin during their quarterfinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 25, 2017. (AP Photo/Andy Brownbill)

Uvjerljivo je savladao 11. nositelja Davida Goffina sa 6:3, 6:2, 6:4 i po drugi put izborio polufinale nekog Grand Slama.

Gregor Dimitrov uvjerljivo je savladao 11. nositelja Davida Goffina 6:3, 6:2, 6:4 i plasirao se u polufinale Australian Opena, što je za ovog 25-godišnjeg Bugarina drugi plasman među četiri tenisera na nekom Grand Slam turniru.

Ranije je to uspio 2014. godine na Wimbledonu, a naredni protivnik bit će mu ili Rafael Nadal ili Miloš Raonić koji se sastaju u drugom današnjem četvrtfinalu.

„Prvi set je bio za razaranje živaca, osjećam kako mogu igrati dobro, ali nisam dobro udarao loptu i bio sam malo pasivan. Sa svakim gemom osjećao sam se bolje i uspio sam pronaći pravi ritam. Sada sam veoma sretan“, izjavio je Dimitrov.

Velike promjene

Za protekle dvije godine kaže kako je bio na „strašnom ‘vozu smrti’“ jer je početkom bio u Top 10, da bi potom ispao iz 40 najboljih igrača svijeta.

„Sada sam sretan kako se stvari razvijaju i kako su se dešavale u proteklom periodu i veoma više cijenim šta sam postigao. Biti u polufinalu nekog Grand Slama mi veoma znači“, istakao je bugarski teniser.

Izvor: Agencije