Andabak ulaže još 30 milijuna kuna u obnovu Bizovačkih toplica

0
1034

Za posjetitelje i kupače zatvaraju se sredinom siječnja Bizovačke toplice koje je prije tri godine kupio jedan od vodećih hotelijera u Hrvatskoj, Jako Andabak, ali zbog četvrte najavljene investicijske faze u ovaj lječilišno-hotelski kompleks. Dok će se kupalište otvoriti već u proljeće, preuređenje hotela Termia, otvorenog pred sam Domovinski rat, protegnut će se do druge polovice ove godine. Vrijednost investicija procjenjuje se na oko 30 milijuna kuna.

‘Teško je reći kada ćemo završiti s preuređenjem, ali će se hotel ponovno otvoriti u drugoj polovici godine. Trenutno u njemu imamo stotinu soba, a nakon zahvata povećat ćemo ih za 10 do 20 posto’, najavljuje za tportal direktor tvrtke Sunčane toplice Stjepko Bulić, piše Tportal.hr

S preuređenjem će se u ovom hotelu povećati i broj zvjezdica sa sadašnje dvije na tri, ali samo zbog prostorne veličine soba, dok će sve ostalo biti na razini četiri zvjezdice.

Investiranje kroz četiri faze

Kupovinom ovoga posrnulog lječilišno-hotelskog kompleksa na istoku Hrvatske prije tri godine za 14 milijuna kuna novi su vlasnici najavili ulaganja od gotovo sto milijuna kuna. U prvoj je fazi investirano deset milijuna u izgradnju najvećeg bazena s umjetnim valovima u Hrvatskoj, otvorenog u kolovozu 2015., dok se prošloga ljeta radilo na potpunoj rekonstrukciji unutarnjih bazena, u što je uloženo dodatnih 20 milijuna kuna.

U međuvremenu je izgrađeno potpuno novo lječilište Bizovačke toplice, odnosno Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sa 116 postelja raspoređenih u 56 bolesničkih soba i dva apartmana te s najmodernijom tehnologijom za pomoć pacijentima. Krevete pokreću elektromotori, kupaonice su prilagođene invalidima i najtežim bolesnicima, a svaki pacijent na fizikalnoj terapiji ima svog terapeuta. Ondje se može doći i s uputnicom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. U sve to je uloženo oko 22 milijuna kuna.

Lječilište će normalno raditi

‘Lječilište nastavlja normalno s radom kao i do sada. Ono neće biti zatvoreno’, rekao je Bulić, dodajući kako su prošle godine u lječilištu i hotelu ostvarili oko 50.000 noćenja dok im je na kupalištu bilo oko 100.000 posjetitelja.

Slične rezultate očekuju i ove godine, a potom bi trebali prijeći na četvrtu fazu ulaganja koja bi, predviđaju, koštala oko 10 milijuna kuna, a obuhvatila bi izgradnju i uređenje kampa te parkirališta s oko 800 parkirnih mjesta. Sunčane toplice, prema posljednjim službenim podacima, 2014. uprihodile su 2,27 milijuna kuna, a godinu kasnije završile s 12,32 milijuna kuna, ali su završile u minusu koji se s 1,41 milijun kuna prve godine poslovanja u 2015. smanjio na 340.000 kuna.