ALARMANTNE GLASINE, TORCIDA SPREMA PREKID UTAKMICE KOSOVO – HRVATSKA

0
887

PA, NEĆE VALJDA OPET

Iz HNS-a poručili: Imamo informaciju da netko planira izgrede

Dan uoči utakmice između utakmice nogometnih reprezentacija Kosova i Hrvatske spominje se mogućnost navijačkih nereda.

Pojavile su se glasine da Torcida sprema akciju prekida utakmice u Skadru. Je li to točno pitali smo Miroslava Markovića, povjerenika za sigurnost HNS-a. I do njega su doprle takve vijesti.

– Nisu to glasine, nego informacije koje skupljamo s raznih strana, operativnim radom i iz drugih izvora. Pa kad se potvrde s više mjesta šaljemo ih organizatorima. Imamo svakakvih informacija za Albaniju i Finsku, što su spinovi, a što istina tek će se vidjeti.

– Ne bismo izlazili s detaljima van da ne ugrozimo rad policije, ako svatko odradi posao bit će sve u redu. Mi smo za hrvatske sektore putem vaučer prodali svih 800 ulaznica, nešto manje za Finsku. Dakle, postoji informacija da netko planira napraviti izgrede. Koliko je ozbiljna ne mogu sada reći, mi niti jednoj ne pristupamo olako. Suradnja s policijom je izvrsna, imamo veliki broj spottera koji će biti i u Skadru i u Finskoj. Za osiguranje se brinu i albanska i kosovska policija, svaki incident bi trebao biti sveden na minimum – odgovorio je Marković.

 

Neće valjda opet! Jedino to možemo kazati, jer još jednu utakmicu bez publike na domaćem terenu Hrvatska ima s Islandom, zar nije toga bilo dovoljno?

Football Soccer - Czech Republic v Croatia - EURO 2016 - Group D - Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne, France - 17/6/16
Stewards tend to flares that have been thrown onto the pitch by fans REUTERS/Max Rossi
Livepic

Neredi na utakmici između Hrvatske i Češke.