GRUPNO silovanje koje je emitirano uživo na Facebooku dovelo je do uhićenja triju muškaraca u Upsalli u Švedskoj.

Privedeni su nakon napada na 31-godišnju ženu u stanu u Uppsali u nedjelju rano ujutro. Žrtva je navodno bila gotovo bez svijesti, piše švedski tabloid Aftonbladet. Video je emitiran uživo u jednoj zatvorenoj Facebook grupi u kojoj je bilo 60.000 ljudi.

21-godišnja Josefine Lundgren obavijestila je policiju čim je shvatila što se događa u Facebook grupi, čija je bila članica.

“Otrgnuo joj je odjeću i legao na nju”, rekla je za švedski Expressen.

“Trojica protiv jedne, ha ha ha”

“Upravo ste silovani”, na kraju snimke rekao je ženi jedan od napadača, prije nego se nasmijao. Nakon toga izašao je komentar jednog od članova grupe: “Trojica protiv jedne, ha ha ha”.

Ipak nije silovana?

Prema švedskoj nacionalnoj televiziji SVT, muškarci su nakon ovog snimili i drugi video u kojem žena izjavljuje da nije silovana. Video je streaman uživo kada je policija stigla u stan, uhitila prisutne i isključila kameru.

Marcus Svensson iz lokalne policije izjavio je: “Bilo je mnogo ljudi koji su vidjeli prijenos i javili nam”. Dodao je kako je žrtva odvedena u bolnicu radi osobne sigurnosti te prikupljanja dokaza.

Uhićeni muškarci imaju između 19 i 25 godina, a žrtva 31. Prema Expressenu, najstariji muškarac je već osuđivan za zloupotrebu droga i nasilne napade.