Tragedija u Sarajevu: Na staricu pala peć u kojoj je ložila vatru

0
937

Kako je točno došlo do požara u kojem je nastradala Zrinka Dobrinić i kako je potpuno izgorio stan u kojem je živjela još nije poznato i predmetom je policijske istrage.

Pretpostavlja se kako je nesretna žena, s obzirom na to da joj je bila isključena struja, pokušavala zagrijati stan ložeći vatru, a požar je najvjerojatnije izazvala nepažnjom.

Tragedija se dogodila iza ponoći, a policiju i vatrogasce je pozvala sarajevska umjetnica Gordana Anđelić-Galić koja stanuje u stanu ispod onog u kojem je živjela nastradala Zrinka.

Do nesretne žene zbog razbuktale vatre vatrogasci nisu mogli proći više od dva sata, a kad su se, nakon par sati borbe s vatrom, uspjeli probiti do prostorije u kojoj je Zrinka bila, zatekli su stravičan prizor.

Tijelo žene je bilo u potpunosti ugljenisano, a navodno je na Zrinku pala peć u kojoj je ložila vatru.

Istodobno, drama je trajala i u stanu ispod jer se plafon polako urušavao uslijed ogromne količine vode kojom su vatrogasci vatru nastojali staviti pod nadzor.

Nastradala žena živjela je sama, a ne zna se ima li uopće rodbinu. U zgradu je doselila nakon ratnih godina i živjela je povučenim životom. Navodno je bila psihički veoma nestabilna osoba.

Ističu kako se stalno zaključavala u stan i nikome nije dopuštala ulazak. Struja joj je odavno bila isključena, jer nije plaćala račune, kao ni ostale komunalije. Na vratima nesretne žene mogle su se vidjeti različite poruke upućene uglavnom osobama koje su naplaćivale različite vrste usluga i kojima je otvoreno prijetila.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, a više će informacija o slučaju biti poznato naknadno.