SNOW QUEEN TROPHY / ZAGREB (SLJEME)

0
1109

Snow Queen Trophy –

Svanuo je i taj dan! Predivno jutro na Sljemenu, sve je spremno za najbolje slalomašice svijeta @fisalpine #SQT #loveSQT #CroSki

Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa organiziraju se od 2005. godine.

Te je godine Hrvatski skijaški savez organizirao prvu – žensku slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa, a Zagreb postao nezaobilazno mjesto održavanja utrka Svjetskog kupa.

Od 2008. godine ženskoj utrci pridružena je i muška, a od prve utrke, do danas, Snow Queen Trophy su među najgledanijim utrkama Svjetskog kupa.

Brojne su posebnosti Snow Queen Trophy utrka: jedini glavni grad domaćin utrka Svjetskog kupa je Zagreb, jedino na sljemenskim utrkama pobjednica i pobjednik dobiju krunu i proglašavaju se snježnim kraljicom i kraljem, a atmosfera u kojoj se utrke održavaju predmet je hvale kako najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša, tako i svih gostiju utrka.

Sve to svrstalo je 2013. godine Snow Queen Trophy utrke u Club 5 Ski Classics, udruženje tradicionalnih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa, čime su one stale uz bok vodećih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa poput Val Gardene, Garmisch Partenkirchena, Kitzbühela, Wengena, Val d’Iserea i ostalih.

x20191993444654512_1