Obama odgovorio bosanskom marincu: Vi ste za SAD važniji od mene

0
776

Nakon što je Bosanac Emir Hadžić, izbjeglica iz Bosne i Hercegovine koji je 20 godina bio američki marinac, pisao sada već bivšem američkom predsjedniku Baracku Obami i zahvalio mu se što mu je kao izbjeglici pomogao da započne novi život, Obama mu je odgovorio na pismo kazavši da američki duh najbolje predstavlja njegova strast da štiti Ameriku.

Obama je u odgovoru napisao kako je njegovo pismo stiglo u Bijelu kuću te da mu se zahvaljuje na pisanju.

“Vaša strast da štitite našu zemlju i propagirate mir u cijeloj međunarodnoj zajednici, a što se vidi kroz svaku vašu riječ, nabolje predstavlja američki duh. Cijenim to što širite i propagirate i bio sam dirnut ljubaznim riječima koje ste uputili meni i mojoj porodici. Velika mi je čast služiti vam kao predsjednik i vrhovni komandant, ali vjerujem da našoj zemlji i svjetlijoj budućnosti mnogo više doprinose vaša hrabrost i predani rad ljudi poput vas, nego moj rad u uredu”, napisao je Obama u odgovoru marincu Emiru Hadžiću.

Na kraju mu se ponovo zahvalio za pisanje pisma te mu poželio sve najbolje u budućim avanturama nakon njegovog povratka kući u St. Louis.

Emirovo pismo, Obami upućeno u junu prošle godine, objavila je Bijela kuća na svom blogu u vrijeme obilježavanja Nacionalne sedmice dobrodošlice posvećene izbjeglicama.