Manfred Moelgg sjajnom drugom vožnjom do sljemenske krune

0
653

Manuel Feller nije izdržao, novi sljemenski kralj je Manfred Moelgg. Sjajnom drugom vožnjom Moelgg je odnio pobjedu i to prilično uvjerljivu nad ostatkom konkurencije…

Spektakl na Sljemenu okončan je pobjedom Manfreda Moelgga koji je odradio sjajan posao u drugoj vožnji u kojoj je posve potukao konkurenciju i na kraju ubilježio uvjerljivu pobjedu.

Moelgg je bio petoplasirani nakon prve vožnje, no oni koji su bili ispred njega nisu uspjeli nadmašiti ga i Talijan je okrunjen u Zagrebu.

Nakon prve vožnje najugodnija iznenađenja bili su Manuel Feller iz Austrije koji je imao prvo vrijeme i Mark Engel iz SAD-a koji je bio trećeplasirani. No, obojica su na težoj drugoj stazi ostali bez plasmana i na kraju bodova.

Moelgg je u konačnici slavio s visokih 72 stotinke ispred Felixa Neureuthera. Posljednju pobjedu u Svjetskom kupu Talijan je ostvario 2009. godine u Garmischu, početkom 2010. godine u Zagrebu je bio drugi, a sada je stao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Neureuther zna kako je doći na korak od pobjede u Zagrebu, ovo mu je već treće drugo mjesto nakon što je na istoj poziciji završio 2012. i 2015. godine.

Norvežanin Henrik Kristofferson u Zagreb je došao po pobjedu, a na kraju se morao zadovoljiti trećim mjestom, a dodatni razlog za zadovoljstvo je i činjenica da je ostavio iza sebe Marcela Hirschera koji je završio tek šesti.

Podsjećamo, hrvatski skijaši nisu uspjeli doći do druge vožnje, tome je najbliži bio Istok Rodeš koji je završio kao 33.

http://sport.hrt.hr/368433/stream-druga-voznja-slaloma-skijasa-na-sljemenu