Kaos i na cestama u Srbiji: Obustavljen promet kod Niša, 17 ozlijeđenih u sudaru

0
775

Promet na autocesti Beograd-Niš, kod petlje Trupale u Nišu, obustavljen je u oba smjera zbog loših vremenskih uvjeta, a dio prometa se preusmjerava starim putem preko Aleksinca. Promet je obustavljen i na putu Niš-Jug na izlazu iz Niša gdje je došlo do lančanog sudara u kojem je ozlijeđeno 17 ljudi, od kojih šestoro djece.

Promet je obustavljen i na državnoj cesti Niš-Jug zbog prometne nezgode koja je nastala usljed smanjene vidljivosti prouzročene jakim snijegom i olujnim vjetrom.

Niška Hitna pomoć potvrdila je da su na autocestu upućene tri ekipe i dodaje da prema prvim informacijama sudionici sudara imaju lakše ozljede. Prema riječima liječnika točan broj ozlijeđenih i njihovo zdravstveno stanje bit će poznati kada se ekipe vrate sa terena.

Prema tvrdnjama očevidaca promet je obustavljen zbog čega je formirana dugačka kolona vozila.

Promet je obustavljen i na dionici od Trupala ka Nišu, a sve dežurne ekipe “Puteva Srbije” pokušavaju da se probiju ka tom putnom pravcu, kako bi se promet normalizirao. “Putevi Srbije” navode da je do obustave došlo zbog loših vremenskih uvjeta, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih sudionika u prometu.

Snijeg i smetovi koji na pojedinim lokalnim cestama dostižu visinu do dva metra, uvjetovali su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija. Šef niškog Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević rekao je da su skraćene i pojedine linije gradskog prometa zbog snijega na kolniku.

“Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vjetrom. Na pojedinim dionicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja”, izjavio je Dimitrijević.

Prema njegovim riječima, mještani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim dionicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snijegu.