Policija saopštila nove detalje o potrazi za mladićem

0
2315

Nakon što su jučer u rijeci Lašvi pronađena tijela dvojice mladića, kao i automobil kojim su se vozili nakon što su nestali iz Zenice, potraga za nestalim trećim mladićem.

MUP ZDK koji provodi istragu se oglasio saopćenjem sa pojedinostima u vezi sa istragom nesretnog slučaja.

“Kako je javnost već informisana, dana 06.02.2017. godine, oko 09,00 sati, nakon višesatne pretrage terena i korita rijeke Lašve, na širem području Kaonika, pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su locirali vozilo u rijeci Lašvi, nakon čega se pristupilo izvlačenju vozila.

Prilikom poduzimanja naznačenih aktivnosti pronađena su i izvučena dva beživotna tijela, gdje se radilo o muškim osobama mlađe dobi. Izvršenom identifikacijom utvrđeno je da se radi o licima: D.H., rođen 1993. godine i B.A., rođen 1998. godine, oba lica iz Zenice.

Nakon izvlačenja vozila i izvršenog uviđaja, nastavljene su aktivnosti pretrage korita rijeke Lašve sa ciljem pronalaska i trećeg lica, koje su prekinute juče u poslijepodnevnim satima zbog vremenskih uslova, a danas, u jutarnjim satima, na lice mjesta su ponovo upućeni timovi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su nastavili sa pretragom terena i korita rijeka Lašve i Bosne”, navodi se u saopštenju.